27 Nisan 2022 Çarşamba

Windows 10 Hızlandırma

Herkese Merhabalar,

Windows  10 tarafında en sade olmaz ise olmazlardan işletim sisteminizin biraz hızlandırıp nefes almasını istiyor iseniz aşağıdaki ayarları yapabilirsiniz.


1- Öncelikle masaüstünde kurulmuş olan yazılımların iconları ve  masaüstündeki dökümanların tamamını bir klasör yapıp içine atmanızda fayda var.Bu cihaz açıldıktan sonra masaüstünün daha çabuk açılmasını sağlayacaktır.


2- Masaüstü arkaplan wallpaper resim var ise bu resmin açılışta yüklenmesi yine ufakta olsa etkileyecektir.Bununda düz renk yapılması gerekmektedir.

3- Windows tuşuna basıp "Odaklanma yardımı" yazdığınızda aşağıdaki ayarlar gelecektir.Burda kapalıya getirelim.Otomatik kurallar kısmında ne var ise tamamını kapatalım.

4- Cihaz açıldığında devreye giren ve arka planda çalışan gereksiz yazılımları devre dışı bırakabilirsiniz.


5- Disk temizleme işlemi.Windows tuşuna basıp "Disk Temizleme" yazdığınızda aşağıda gelen ekranda silinecek dosyaları çöp kutusunda önemli verileriniz yok ise silebilirsiniz.Ayrıca Sistem dosyalarını temizle yazan yeri tıkladığınızda windows updatelerden kalan yüksek boyutlu dosyalarıda silebilirsiniz.)

6- Ek olarak Windows tuşuna basıp "Geçici dosyaları sil" yazdığınızda aşağıda gelen ekranda işaretlemiş olduğum silinecek dosyaları silebilirsiniz.


7- Prefetch klasörü." Windows tuşuna basıp çalıştır dedikten sonra Aç yazan yere Prefetch yazarak girilir." ( Çok fazla program yükleyip kaldırdıysanız burayı temizleyebilirsiniz.Temizledikten sonra bir süre bilgisayarınız hızlı çalışmanın aksine biraz yavaşlayabilir.Bir süre sonra düzelecektir.Sık temizlemenizi pek önermiyorum.) Yer açma adına temizlenebilir.

8- Gizlilik ayarları. Windows tuşuna basıp "Gizlilik ayarları" yazdığınızda aşağıda gelen ekranda gizlilik seçeneklerini kaldıralım ve sol menüdeki Etkinlik geçmişine girerek burdaki seçenekleride kaldıralım.



9- Windows tuşuna basıp "Arka plan uygulamaları" yazdığınızda aşağıda gelen ekranda işaretlemiş olduğum yeri kapalı yapmanız gerekmektedir.

10- Güç seçenekleri yazan yerde yüksek performans yazan yeri seçmeniz gerekmektedir.

11- Windows tuşuna basıp "Oyun çubuğu" yazdığınızda aşağıda gelen ekranda işaretlemiş olduğum yerleri kapalı yapmanız gerekmektedir.

12- Windows updatelerinizin tamamını kurmanız gerekmektedir.

13- Son ayar olarak ciddi derecede performansı yine etkileyen Gelişmiş sistem ayarlarındaki yeri En iyi performans ayarı seçtiğinizde ciddi bir artış olacaktır.Fakat yazı fontları biraz icon görselleri değişecektir.İsterseniz bunları açık bırakabilirsiniz.





Aşağıdaki gibi yaparsanız yazı tipleri bozulmuyor.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder