19 Kasım 2019 Salı

Linux Mint ya da Ubuntu Printer Kurulumu

Öncelikle Kyocera Resmi Sitesinden Linux İçin Yazıcı Sürücüsü İndirilerek Kurulumu sağlanacaktır.
- Linux_8.1304_TASKalfa2551ci.zip
- Zipli dosyayı indirdikten sonra açalım içindeki PPD dosyasını göreceksiniz.Bunu daha sonra aşağıdaki ilerleyen adımlarda kuracağız.
- Mint başlat uygulama menüsünden Printers uygulamasınıda açtığımızda aşağıdaki menü gelmektedir.


Add yazan yeri tıklıyoruz.Aşağıdaki ekranda LDP /LPR Host or Printer yazan yeri tıklıyoruz.Host yazan yere MYQ sunucu adresi “192.168.x.x” yazıyoruz.Queue yazan kutucuğa “printer” yazıyoruz.


Forward yazan yeri tıklıyoruz.


Yukarıdaki ekranda“Provide PPD file” seçiyoruz ilk Kyocera resmi sitesinden indirdiğimiz açtığımız zipteki PPD dosyasını gösteriyoruz.Forward diyerek devam ediyoruz.


Aşağıdaki ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan devam ediyoruz.


Yine aşağıdaki ekranda bir değişiklik yapmadan “Apply” diyerek kurulumu tamamlıyoruz.


Yine aşağıdaki ekranda bir değişiklik yapmadan “Apply” diyerek kurulumu tamamlıyoruz.


Son olarak aşağıdaki ekranda Location yazan yere sunucu adresi “192.168.x.x” yazılarak “Apply” diyerek kurulum süreci tamamlanacaktır.


Bundan sonra MYQ sunucu ayarları için test sayfası atılacaktır.Linux kullanıcı adı bilinmiyor ise MYQ admin panel tarafında log kısmında hata logu mavi olarak görülür şu kullanıcı çıktıyı alamadı diye burdan kullanıcı adı tespiti yapılır.



Yukarıdaki resimde MYQ admin panelinde kullanıcılar bölümünde kullanıcı bulunur.Takma ad yazan yere bu kullanıcı adı yazılarak kaydedilir.Bu şekilde kurulumlar tamamlanmış olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder