1 Temmuz 2016 Cuma

Windows 10 Hakkında

Windows 10 deneyimlerimi aşağıdaki gibi aktarıyorum.


Windows 10 Sorunları:

1- Eski nesil notebook ve desktop cihazlarda driver sorunları görülmektedir.Driver hataları veriyor.
2- Windows uygulamaları hesap makinesi vs. gibi uygulamaları çalıştırmıyor.Restart ettiğimizde düzeliyor fakat sorun daha sonra aynı problemi yapıyor.
3- Uygulamaları çalıştırdığımızda kullanıcı hesap denetimi hatası uyarısı veriyor.Denetim alt kademelere çekiliyor restart ediliyor.Sorun düzeliyor.Tekrar windows update yapıldığında aynı sorun devam ediyor.
4- User account control switch uyarısı nedeni ile group policyden disable edilmesine rağmen windows updateler sonrası tekrar yapılması gerekiyor.
5- İnernette yapılan araştırmalarda kullanıcılar windows7 den windows 10 upgrade geçişlerini yaptıklarında bir süre sonra sistemin çöktüğünü açılmadığını belirtmekteler.
6- Kendi yaptığımız testlerde servisleri çalıştıracağımız uygulama penceresinin açılmadığı görülmüştür.Tüm sistem onarma işlemleri başarısız olmuştur.Ancak yeni bir os kurularak sorun giderilmiştir.
7- Wireless açtığımızda etraftaki tüm wireless dağıtıcalarını görmüyor.Araç çubuğundan kapatıp tekrar açtığımızda tüm dağıtıcaları görebiliyor.
8- Windows 10 CD ile yeni bir kurulum yapıldğında başlat menüsü açılmıyor.Os tekrar kurulmadığı müddetçe sorun giderilmiyor.
9- SQL, WMvare gibi DotNet 3.5 kurulumu isteyen programların kurulmasında Dotnet3.5 ‘in farklı zahmetli bir yol ile kurulumu yapılmadan aktif edilememesi.
10- Bir çok makinada ekran kartı özelliklerine göre ekranda açılan küçük ikinci ekran görsellerinde bulanıklık ve çözünürlük bozukluğu.
11- Donanım ve driverlarin Win 10 uyumu olmamasından cihazlardaki Pil Ömrünün kısalması.

Karşılaştığım bazı hatalar ve henüz görmediğimiz bazı sorunlar aşağıdaki microsoft technettede yer almaktadır.

https://social.technet.microsoft.com/forums/en-us/home?category=windows10itpro

2 Ağustosta son çıkacak olan yeni update ile bir çok sorunun çözüleceğimi umut ediyor ve bekliyoruz.

İlgili kaynaklar aşağıdaki gibidir :

http://www.teknolojioku.com/haber/windows-10-icin-buyuk-guncellemenin-tarihi-aciklandi-36401.html

http://www.btnet.com.tr/bilisim/windows-10-guncellemesi-2-agustos-ta-gelecek/1/20172

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder