14 Ekim 2015 Çarşamba

Android Cihazdan Iphone'a Kişi Rehberi Aktarma

Android Cihazdan Iphone'a Kişi Rehberi Aktarma

Her nekadar iTunes apple cihazınızda ‘Kişiler’ adı altında bulunan rehberinizin yedeğini alıp eğer izin verdiyseniz iCloud üzerine yüklesede durum her zaman elmadan elmaya olmayabiliyor. Bir android cihazdan rehberinizi birkaç adımda apple cihazınıza geçirebilirsiniz, üstelik android cihazınızda belirlediğiniz rehberdeki kişi resimlerinizide içerecek şekilde.
Screenshot_2013-06-09-16-45-08
Mevcut android cihazınızda bulunan kayıtlı rehberinizi apple cihazınıza nasıl aktaracağınız konusunda bir fikriniz yoksa bu yazımız size mutlaka yardımcı olacaktır. Alternatif birçok yol olmasına rağmen en kolayı android cihazınızda oluşturacağınız ‘.vcf‘ uzantılı dosyayı mail yoluyla kendinize göndermenizdir. Adım adım aşağıdaki yönergeleri izleyerek kolaylıkla android cihazlardaki herhangi bir rehberi apple cihazına transfer edebilirsiniz.
1- Android sistemdeki rehberin yedeğini bellek kartı üzerine alın. Bunun için cihazdaki rehberinizi açın ve android cihazlarda sabit 3 tuştan biri olan menü tuşuna basın ve ‘Kişileri Yedekle’ seçeneğini seçin. Karşımıza çıkan seçeneklerden ‘Bellek Kartı’ nı seçin. Dışa aktarma için onay isteyecektir. Burada oluşturulacak dosyanın bellek kartındaki yerini ve adını gösteren notu biryere not almak isteyebilirsiniz.
Üstteki resimde de görüldüğü üzere resmin çekildiği android cihazda vcf dosyasını System klasörünün içerisindeki PIM klasörünün içine PIM00002.vcf olarak kaydetmekte. Cihazı bilgisayara bağladıktan sonra bu vcf dosyasını bilgisayarınıza kopyalamayı unutmayın. Bu dosyayı android cihazınızdan kendinize mailde atabilirsiniz. Cihazdan cihaza kayıt yeri değişecektir.
Bilgisayardan devam etmek isterseniz bu dosyayı iphone da kullanmak istediğiniz mail adresine (tercihen gmail veya hotmail) gönderin.
2- Bir sonra ki adım apple cihazınıza mail kurulumu. Bunun için apple cihazınızın ‘Ayarlar’ı nı açın. Buradan ‘Mail, Kişiler, Takvimler’ seçeneğine tıklayın. Açılan sayfadan ‘Hesap Ekle’ seçeneğini seçtikten sonra eklemek istediğiniz mail hangi sunucudan ise onu seçin. Ardından e-posta adresinizi ve adresinizin şifresini girin ve ardından ‘Sonraki’ tuşuna basın.
3- Artık rehberinizi apple cihazınıza kopyalabilirsiniz. Apple cihazınızdan ‘Mail’ uygulamasıyla eklediğiniz e-posta içerisindeki vcf dosyasını açın.
IMG_0048   IMG_0049 
Yukarıdaki resimli örnekte, 29 mayıs olarak kaydedilen rehber yedeğini içe aktarmak için dokunun. Rehberde bulunan kayıtları eklemek için resimdeki (sağ) gibi ‘276 Kişinin Tümünü Ekle’ butonuna dokunduğunuzda rehberi aktarmış olacaksınız.

İphone Rehberini Aktarmak İsterseniz :

Bu konuda iki yöntemi uygulayabilirsiniz.

1- İcloud yedekleme :

https://support.apple.com/kb/PH3606?viewlocale=tr_TR&locale=en_US 

2- Apple Store'da indireceğiniz bir uygulama ile :

My Contact Backup ile yapabilirsiniz.Rehber kişi sayısına göre sizden ücret isteyebiliyor.

NOT: 838 kişiye kadar sorunsuz aktarabildim, sonrası için kontrol etmekte fayda var.Sizlere önerim kontrol ettikten sonra cihazını formatlayıp içindeki tüm bilgileri silebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder